Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Homoktövis linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Homoktövis képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: homoktovis.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 88 db
A citromnál is magasabb C-vitamin tartalom

A citromnál is magasabb C-vitamin tartalom

Már az ókorban felismerték, hogy a homoktövis bogyója és levele gyógyhatással bír. A gyümölcshús igen gazdag C-vitaminban (200-600 mg/100 g), húsa és magja pedig olajtartalma miatt is értékes. Ezen felül rengeteg béta-karotint, flavonoidot, B1-, B2-, B6-, K- és E-vitamint, valamint almasavat, mannitot, palmitinsavat, palmitoleinsavat és olajsavat is tartalmaz. Magolaja az E-vitamin mellett (akár a legtöbbi növényi olaj) a húsához hasonlóan tele van többszörösen telítetlen zsírsavakkal. Jótékony hatásai elsősorban a vitamin- és zsírsavtartalmából erednek.

A gyógynövények királynője

A gyógynövények királynője

E hazánkban is őshonos növény gyümölcsének a fogyasztása azonban mégsem terjedt el, mert nagyon apró és erősen tövises ágairól gyakorlatilag begyűjthetetlen a termés. Csekély száma miatt védett növény. A vadon élő fajok énekesmadarainknak nyújtanak védelmet és táplálékot. Kozmopolita növény, nagyon nagy területen elterjedt a legkülönbözőbb talaj-, és éghajlati viszonyok között. Természetes előfordulási helyei közé - a tengerpartok laza, erősen alkálikus homoktalajaitól a hegyvidéki kötött, savanyú erdőtalajokig - sok terület tartozik. A növény fényigényes, a hőmérsékleti viszonyokra nem érzékeny: ismerik a golf áramlattal védett Angliában, valamint a hosszú téli hideg éghajlat alatt Szibériában és Mongóliában.

A gyümölcsöket télen is fogyaszthatjuk

A gyümölcsöket télen is fogyaszthatjuk

Minden zöldségnek és gyümölcsnek megvan a maga funkciója és jellegzetessége. A különböző színű, méretű és formájú zöldségek és gyümölcsök fogyasztása biztosítja számunkra a legjobb formánkat az egészség szempontjából. Valamennyi fontos ahhoz, hogy fenntartsuk szervezetünk jólétét. Érdemes mindegyikből fogyasztanunk naponta, az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen részei!

A homok aranya

A homok aranya

Tibetben az egyik legrégebben használt gyógynövény, az 'egészség tárának' is hívják. Népszerűségét tekintve elterjedtebb a ginzeng gyökérnél. Már a Shi Bu Idian tibeti írásban, melyet az időszámítás előtti XI. században írtak, leírásra kerültek a homoktövis gyümölcsének gyógyító hatásai. Több ezer éve használták már a növény termésének olaját a kínai császárok gyógyítására. A legendák szerint Dzsingisz Kán katonái is fogyasztották a homoktövis olaját, hogy növeljék erejüket és szívósságukat. Hippokratész műveiben szintén fellehetőek hivatkozások a homoktövis-készítményekről, melyeket a gyomorbetegségek gyógyítására használtak.

A homoktövis bogyó kincse

A homoktövis bogyó kincse

A különféle homoktövis termékek alapanyaga a homoktövis (más néven ezüsttövis, homokfa, fűztövis) cserje narancssárga, lédús bogyói. Az anyanövény világszerte megtalálható, úgy mint az eurázsiai ligeterdőkben, mint az atalantai partokon, Szibériában, és természetesen hazánkban is.

A homoktövis titkai

A homoktövis titkai

Már az ókorban megfigyelték, hogy a homoktövis bogyói és leve gyógyító hatású. A gyümölcs gazdag szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban. Kiemelkedő a C-vitamin-tartalma, mely a citrom C-vitamin-tartalmának tízszerese. A homoktövis gyümölcsében levő C-vitamin koncentrációja magasabb, mint az eper, kivi, narancs, paradicsom, sárgarépa és galagonya gyümölcsében.

A magyar megmaradásért

A magyar megmaradásért

Homokos, kavicsos területeken, folyóvizek mentén, hordalékos, agyagos területeken terem. Helyenként kiterjedt bozótot képez. Kétlaki tövises bokor, melynek fiatal ágait csillagos pikkelyszőrök borítják. A levelek épek, szálas-lándzsásak. A virágok aprók, sárgásak. A gömbölyű, vagy tojásdad-hengeres termés narancsszínű, benne egyetlen mag található.A terméseket az érés kezdetétől gyűjtik az első fagyokig. Mélyhűtéssel tárolhatók.

A szúrós csoda

A szúrós csoda

Száznál több biológiailag aktív komponense különösen eredményes a gyógyászatban. Immunjavító, vérnyomáscsökkentő, rendkívül hasznos égési sebek gyógyítására. Hatásos a röntgen- és a radioaktív sugárzás által okozott károsodások ellen is. Látványosan javítja a máj működését, csökkenti a prosztata megnagyobbodását, a zsírszövetből szabadítja fel az energiát, ezáltal fogyaszt is. Hatásos a máj betegségei ellen, gátolja a hajhullást. Többféle daganat elleni hatása bizonyított

A tibeti gyógyító

A tibeti gyógyító

Mindig van segítség, nem szabad föladni, lumbális, nyaki, gerinc sérülések kezelése, ősi keleti alapok felhasználásával, tradicionális thai masszázs, reflexológia, csontkovácsolás elemeinek alkalmazásával kialakítottam egy teljesen egyedi kezelési technikát, figyeltem, figyelem a reakciókat, folyamatos képzésekkel mindig újítva alázattal dolgozom. Gyógyíthatatlan betegség nincs, aki hisz önmagában és a jó Istenben annak minden lehetséges, mindent, amit tudok és alkalmazok, a jó Istennek köszönhetem, Jézus pedig a Mesterem!

Hirdetés
A tibeti medicina kincse

A tibeti medicina kincse

A homoktövis az északi féltekén a mérsékelt és szubtrópusi övben él. Fénykedvelő, fagy- és szárazságtűrő. Homoktalajon, folyó- és patakhordalékon, tengerparti dűnéken nő. Hazánkban is honos. Régebben több helyen is előfordult, főleg a Szigetközben voltak nagyobb állományai. Napjainkban egyedül Újpesten élnek természetes populációi. 1974 óta védett az újpesti állomány.

Agroinforum: homoktövis telepítés

Agroinforum: homoktövis telepítés

Levelőztettük 10 literes aszeptikus bag-in-box csomagolásba. 1500 Ft/ liter az így lett sűrítmény. Nem a reklám helye tudom, de halkan megjegyzem , hogy boltban 3200 Ft a fél literes flaska ára. Nagyon hasznos kis növény a maga 190 féle összetevőjével.

Állatorvosi rendelő

Állatorvosi rendelő

A legmodernebb nagyfrekvenciás röntgentechnika alkalmazása egy új Gierth HF 200 A Plus készülékkel. A készülék a kisállat praxis minden igényét maximálisan kielégíti. Nagy pontossággal végezhetők az ortopédiai szűrővizsgálatok / csípőizületi és könyökizületi diszplázia

Antalvali cikkek a Homoktövisről

Antalvali cikkek a Homoktövisről

Szeretném megcsinálni a látásjavító kúrát, mert azt vettem észre, hogy picit messzebb kell tennem az apróbetűs szöveget, mintha korábban közelebbről is élesebb lett volna a kép, főleg lámpafénynél. Segítene 'visszaélesíteni' ez a kúra? Még talán nem késő....még nem készültem fel lelkileg a szemüvegre, és valahogy becsapásnak is érzem. Bates-féle módszer? Van valamilyen tapasztalat erről, mennyire macerás? Kihez érdemes fordulni ez ügyben?

Antioxidáns zuhany a szervezetnek

Antioxidáns zuhany a szervezetnek

Egyre többen tudják, hogy a fekete és a vörös áfonya, a fekete szeder és berkenye, a kökény, a homoktövis, a piros szőlő héja, az egyre népszerűbb Flavonax termékek és más étrend kiegészítők alkalmasak az ember krónikus relatív antioxidáns-hiányos állapotának megelőzésére és kezelésére.

Antioxidánsbolt homoktövis

Antioxidánsbolt homoktövis

Immunrendszerünket erős védelmi vonallá változtatja a homoktövis rendszeres fogyasztása. C-vitamin-tartalma tízszer akkora, mint a narancsé. A gyenge szervezet általános erősítésére alkalmas, megküzd a fertőző betegségekkel, jó hatással van a szív- és érrendszerre, a máj kiválasztó funkciójára. Javítja a fizikai és szellemi állóképességet. Rendkívül fontos tulajdonsága, hogy tumoros betegségek hatékony ellenszere!

Az aranyat érő turmix

Az aranyat érő turmix

Ez a két feldolgozási alak különösen azért kedvelt, mert a homoktövis mellett más gyümölcsök is megjelennek. Igaz, ennek inkább élelmiszertechnológiai oka van, ugyanis a homoktövis gyümölcse - hasonlóan a citromhoz - savas és ezt ellensúlyozni kell más gyümölcsökkel. A kíváncsi, próbálkozó szellemű fogyasztóknak azért mindenképpen ajánlom a bor és a likőr megkóstolását is, igazán finomak! Bármilyen gyümölcsös turmixot felturbózhatunk egy maréknyi homoktövissel, mellyel nagyban megnövelhetjük az ital C-vitamin tartalmát!

Az egészséges életmód híveinek

Az egészséges életmód híveinek

A homoktövis - népies nevén homokfa vagy ezüsttövis - sűrű bozótokat alkotó, ágas-bogas, 1,5-3 méter magas lombhullató, szélporozta tövises cserje. Szereti a napfényt, alkalmazkodik a tápanyagban legszegényebb száraz vagy sós talajokhoz, megtalálható mészkövön, márgán, gipszes, márgás-agyagos homokkő talajon. Gyökérzete a jól levegőző talajokon, többnyire homokon fejlődik zavartalanul. Nagyon gyorsan fejleszt kiterjedt gyökérrendszert, ezért kiválóan alkalmas talajmegkötésre. A hideget jól viseli, a fagyok nem károsítják.

Tuti menü