Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Homoktövis közösség képes leírás - Homoktövis.tlap.hu
részletek »

Homoktövis közösség - Homoktövis.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: homoktovis.tlap.hu » Homoktövis közösség
Keresés
Találatok száma - 10 db
A homoktövis bogyó kincse

A homoktövis bogyó kincse

A különféle homoktövis termékek alapanyaga a homoktövis (más néven ezüsttövis, homokfa, fűztövis) cserje narancssárga, lédús bogyói. Az anyanövény világszerte megtalálható, úgy mint az eurázsiai ligeterdőkben, mint az atalantai partokon, Szibériában, és természetesen hazánkban is.

Agroinforum: homoktövis telepítés

Agroinforum: homoktövis telepítés

Levelőztettük 10 literes aszeptikus bag-in-box csomagolásba. 1500 Ft/ liter az így lett sűrítmény. Nem a reklám helye tudom, de halkan megjegyzem , hogy boltban 3200 Ft a fél literes flaska ára. Nagyon hasznos kis növény a maga 190 féle összetevőjével.

Fűvészblog: A sokoldalú homoktövis

Fűvészblog: A sokoldalú homoktövis

Az immunerősítők között a homoktövis kiemelt szerepet kap, sejtvédő, antioxidáns hatásai miatt. Az ázsiai orvoslásban régóta ismertek gyógyhatásai, az utóbbi évtizedekben már a nyugati orvoslás is kezdi elismerni. A homoktövis az ezüstfafélék családjába tartozó nemzetség. Fő elterjedési területük Ázsia. A homoktövis sűrű bozótokat alkotó, ágas-bogas, 1,5-3 méter magas, kétlaki, lombhullató, tövises cserje.

Házipatika fórum: a Hébé

Házipatika fórum: a Hébé

A Duna TV sugározta 'A homok gyümölcse' Dr.Guoth Jánosról szóló filmet. Sajnos nem volt lehetőségem látni. Azt szeretném kérni, ha valaki tudja , hogy hol szerezhető be, vagy hol tekinthető meg a riport, akkor írja meg részemre:kohutani@gmail.com. Előre is köszönöm:Ani.

Homoktövis jelentősége

Homoktövis jelentősége

A homoktövis 1-3,5 m magas cserje vagy 6 m magasságig megnövő fa. Eurázsiai ligeterdők, folyó menti árterek fája. Hajtásai rendszerint tövisesek. Kétlaki, szélporozta növény, termése narancssárga bogyó (vad: 10-15 g/100 db, nemesített : 70 g/100 db). Lombfakadást előzve virágzik, mégpedig április második felében vagy májusban. Érése - fajtától függően - augusztus vége-október között zajlik le.

Homoktövissel az allergia ellen

Homoktövissel az allergia ellen

Gyógymasszőrként dolgozom és van egy professszor vendégem hosszú évek óta foglalkozik gyógynövények kutatásával, homoktövis és más gyógynövényekből készült táplálékkiegészítők gyártásával. A homoktövis húsolaj, tabletta is nagyon jó, de a Homoktövis Max, ami erős immunerősítő, szintén. Nézzétek meg az alábbi oldalakat ahol a létező legolcsóbban tudtok hozzájutni.

Hoxa fórum: homoktövis kapszulák

Hoxa fórum: homoktövis kapszulák

A homoktövist Európában és Ázsiában évszázadok óta alkalmazzák étkezési és gyógyászati célokra. Az atlanti partokon és a nagyobb folyamok homokdűnéin honos, de megtalálható az eurázsiai ligeterdők folyók menti árterében is. A homoktövis régebben több helyen előfordult Magyarországon is, főleg a Szigetközben voltak nagyobb ligetei. Mostanában azonban egyedül Újpest határában élnek természetes csoportjai. A homoktöviscserje védett növény, eszmei értéke tízezer forint.

Napvédő tej

Napvédő tej

A bioemsan nyári homoktövis-jojoba ápoló krém felelősségteljes napozással egy természetes UV-védelmet biztosít, miközben ápolja a bőrt. Remek, hát pont ez a lényege a napvédő krémeknek. Az egyik kommentben azonban a következőt olvashatjuk: Elolvastam a hozászólásokat, de számomra még mindig nem egyértelmű, hogy ez a nyári ápolókrém megfelel-e egy 'valódi' fényvédőnek? Mindenesetre a termék oldalán ezt találtam:

Szappan homoktövisből

Szappan homoktövisből

Az ősszel rengeteg homoktövis bogyót gyűjtöttünk amiből karácsonyra finom lekvár készült almával keverve. A legszebb bogyókat pedig egyszerűen mézzel nyakon öntöttük. Ez az mellet, hogy nagyon mutatós, kiváló teli vitaminforrás is. Egyre több kozmetikai termékben találkoztam az elmúlt időszakban a homoktövissel, így számomra egyértelmű volt, hogy szappanban is ki fogom próbálni....

Hirdetés
Újpesten is terem

Újpesten is terem

Az Újpest északi részén található homokpusztás terület Budapest egyik legjelentősebb természeti értéke. A természetközeli élőhely az úgynevezett Rákosok pusztáinak egyik utolsó maradványa. E múltbéli hatalmas terület igen változatos képet mutatott, a részét képezte a mai Városliget, Népliget, illetve a Paskál-fürdő környéke is.

Tuti menü