Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Homoktövis gyógyhatásai képes leírás - Homoktövis.tlap.hu
részletek »

Homoktövis gyógyhatásai - Homoktövis.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: homoktovis.tlap.hu » Homoktövis gyógyhatásai
Keresés
Találatok száma - 13 db
A citromnál is magasabb C-vitamin tartalom

A citromnál is magasabb C-vitamin tartalom

Már az ókorban felismerték, hogy a homoktövis bogyója és levele gyógyhatással bír. A gyümölcshús igen gazdag C-vitaminban (200-600 mg/100 g), húsa és magja pedig olajtartalma miatt is értékes. Ezen felül rengeteg béta-karotint, flavonoidot, B1-, B2-, B6-, K- és E-vitamint, valamint almasavat, mannitot, palmitinsavat, palmitoleinsavat és olajsavat is tartalmaz. Magolaja az E-vitamin mellett (akár a legtöbbi növényi olaj) a húsához hasonlóan tele van többszörösen telítetlen zsírsavakkal. Jótékony hatásai elsősorban a vitamin- és zsírsavtartalmából erednek.

A homoktövis titkai

A homoktövis titkai

Már az ókorban megfigyelték, hogy a homoktövis bogyói és leve gyógyító hatású. A gyümölcs gazdag szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban. Kiemelkedő a C-vitamin-tartalma, mely a citrom C-vitamin-tartalmának tízszerese. A homoktövis gyümölcsében levő C-vitamin koncentrációja magasabb, mint az eper, kivi, narancs, paradicsom, sárgarépa és galagonya gyümölcsében.

A tibeti gyógyító

A tibeti gyógyító

Mindig van segítség, nem szabad föladni, lumbális, nyaki, gerinc sérülések kezelése, ősi keleti alapok felhasználásával, tradicionális thai masszázs, reflexológia, csontkovácsolás elemeinek alkalmazásával kialakítottam egy teljesen egyedi kezelési technikát, figyeltem, figyelem a reakciókat, folyamatos képzésekkel mindig újítva alázattal dolgozom. Gyógyíthatatlan betegség nincs, aki hisz önmagában és a jó Istenben annak minden lehetséges, mindent, amit tudok és alkalmazok, a jó Istennek köszönhetem, Jézus pedig a Mesterem!

Fekély ellen

Fekély ellen

A kutatók azt tapasztalták, hogy az olajok valóban jótékony hatással vannak a sebek gyógyulására, és bizonyos esetekben alkalmasak arra is, hogy felgyorsítsák a különböző anyagokkal kiváltott fekélyek gyógyulási folyamatát. A kísérletek végén arra a megállapításra jutottak a kutatók, hogy mind a magvakból, mind pedig a terméshúsból kinyert zsíros olajok alkalmasak a patkányokon kísérletesen kiváltott gyomorfekélyek megelőzésére és kezelésére, és ezen eredmények alapján megerősítettnek látták a növény terméseinek egyes hagyományos alkalmazásait.

Immunerősítés a homok aranyával

Immunerősítés a homok aranyával

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) vadon termő változata több mint ezer éve őshonos. A homok aranyának nevezik A VIII. században már ismert volt, és mint tibeti gyógyszerként említették. Az egyik legrégebben használt gyógynövények közé tartozik, az egészség- tárának is nevezik. Nagyon jól alkalmazkodik a különböző talajban, nem válogatós növény.

Lamore homoktövisvelő.hu webáruház

Lamore homoktövisvelő.hu webáruház

Válasszon természetes megoldást egészsége kézbentartására, fogyasszon HOMOKTÖVIS gyógynövényt! Mit ajánlunk Önnek? Saját termesztésű ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó nemesített bio homoktövis bogyóból előálltott homoktövis termékek fogyasztása, használata a tudatos egészségmegőrzés egyik támogató szuperélelmiszere. Miért javasoljuk? A homoktövis naturális hatóanyagai, mint értékes tápanyagok és vitaminok, kiemelkedő ásványi anyag, mikro- és nyomelem tartaloma révén kiemelkedő egészségvédő, immunerősítő, vitalizáló hatással rendelkeznek minden korosztály számára. A homoktövis rendszeres fogyasztásával növelje szervezete ellenálló képességét, javítva az általános egészségi állapotát. Legfontosabb szerepe a megelőzésben kell, hogy érvényesüljön, ezért a homoktövist érdemes beépíteni a mindennapi étkezésünkbe. Ismerje meg minőségi Lamore homoktövis termékeinket és tapasztalja meg jótékony hatásait!

Mire jó a homoktövis?

Mire jó a homoktövis?

A különböző citrusfélék magas C-vitamin-tatalma közismert. Kevesen tudják azonban, hogy hazánkban is előforduló tövises cserjéből - különösen annak nemesített fajtáiból - még a déligyümölcsnél is messze több C-vitaminhoz juthatunk. A homoktövis termését tibeti gyógyítók már több mint ezer éve alkalmazzák.

Mire jó a homoktövis?

Mire jó a homoktövis?

Összefoglalva az eddigi kutatások eredményeit bátran kijelenthetem, hogy a homoktövis olaj táplálja és erősíti a hámsejteket, ezáltal gyorsítja a regenerációs folyamatokat. Antibakteriális tulajdonságai, gyulladás gátló hatása pozitívan befolyásolja a szöveteket, véredényeket. Nem elhanyagolható antidepresszív hatása, a központi idegrendszer erősítéséből, a szervezetet harmonizáló hatásából ered. A homoktövis bogyóból előállított készítmények javítják a szervezet védekezőképességét, gyógyítják a gyomor- és nyombélfekélyt, az égési- és fagyási sebeket, a bőrfertőzéseket és a fogínygyulladást, gátolják a kezdődő hajhullást és bizonyos rosszindulatú daganatok növekedését, enyhítik a sugárterápia, okozta károsodásokat, segítenek a szív- és érrendszeri betegségek orvoslásában, s csökkentik a röntgen, és radioaktív sugárzás okozta károsodásokat.

Pajzsmirigy betegségeire homoktövis

Pajzsmirigy betegségeire homoktövis

Különböző citrusfélék magas C-vitamin tartalma közismert. Kevesen tudják azonban, hogy hazánkban is előforduló tövises cserjéből - különösen annak nemesített fajtáiból - még a déligyümölcsnél is messze több C-vitaminhoz juthatunk.

Hirdetés
Sejtek védelmezője

Sejtek védelmezője

Termése valódi vitaminbomba a téli gyümölcsínségben. Északi szomszédaink már évszázadok óta kihasználják, fogyasztják nyersen, kompótnak, szörpnek, lekvárnak. A homoktövis (Hippophae rhamnoides) (népies nevén homokfa, ezüsttövis) a Föld északi féltekének mérsékelt égövében elterjed növény, megtalálható hazánkban is, de ritka előfordulása miatt védettséget élvez. Homoktalajon, folyók mentén és tengerparti dűnéken élnek természetes populációi. Gyümölcstermesztése a 80-as években indult, emellett dísznövényként is számos helyen ültetik.

Tápértékei

Tápértékei

A homoktövis gyümölcse gazdag szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban, vitaminokban, ásványi sókban. Keresett C-vitamin forrás, a citrom C-vitamin tartalmának a tízszeresét tartalmazza. A homoktövis gyümölcsében levő C-vitamin koncentrációja magasabb, mint az eper, kivi, narancs, paradicsom, sárgarépa és galagonya gyümölcsében.

Természetes gyógymód

Természetes gyógymód

A, E, F, C, B1, B2, P vitaminokban gazdag, karotinoidokat, flavonoidot, káliumot, cinket, magnéziumot, kalciumot, nyomelemeket és zsírsavakat tartalmaz. Magas antioxidáns tartalma miatt daganatgátló hatású.

Védekező rendszer erősítése

Védekező rendszer erősítése

A homoktövis bogyókat alaposan megmossuk, majd egy tálkába téve, vízzel felöntve összeturmixoljuk. Az így kapott, sűrítményt mézzel édesítjük, vízzel hígítjuk, és akár azonnal is fogyaszthatjuk. Ha nincs otthon turmixod, akkor a gyümölcsöt egy tálba téve törd össze és áztasd be vízbe. A kezeddel nyomkodd össze, hogy a lehető legtöbb gyümölcsrost kiázzon, feloldódjon, majd pedig szűrd le. Nem kell sokáig állni hagyni, mert az idő múlásával a C-vitamin lebomolhat, jobb mielőbb elfogyasztani.

Tuti menü